Etsi
  • caro

Aina voi keksiä itsensä uudelleen

Päivitetty: tammi 8

Oon häkellyttävän tyytyväinen elämääni ja sen suuntaan tällä hetkellä, ainakin kun pysähdyn hetkeksikin miettimään asiaa. Mutta muutos on pysyvää ja vaikka kaikki on upeeta, niin miksei silti pysyis liikkeessä ihan vaan koska voi! En oo ennen ollu näin tavoitteellinen, mutta jos jotain oon 2020 oppinut niin tavoitteellisuuden tärkeyden. Kun oon ensin opetellut organisoimaan firman taloutta, tapaamisia, tavoitteita ja pilkkomaan kokonaisuuksia pieniksi yksityiskohdiksi, oon vihdoin innostunut myös hallinnoimaan omaa elämääni ihan huolella. Tää on vähän henkilökohtanen setti, mutta ajattelin nyt silti jakaa kun tää on selkee ja ihana tapa alottaa vuosi. Näin siis keksin itseni uudelleen vuodelle 2021. Eka listasin mikä viime vuonna innosti mua. Jaan muutamat asiat: - luontoretket - reissupakuprojekti - videoiden kuvaaminen ja värimäärittely - puutarhahommat - musiikin tekeminen - firman kehittäminen

- ajatukset esim. verhoilija- tai puuseppäkoulutuksesta

- esiintyminen - project major arcana -taideproggis - itseni kehittäminen ulos perfektionismista Sit listasin asioita, jotka vei mun energiaa: - asiakastilanteiden vatvominen työn ulkopuolellakin - alituinen syyllisyyden ja huonommuuden tunne - kaikesta stressaaminen (siis ihan joka vitun ikisestä asiasta) - kodin sotkuisuus - tunne siitä, että olen koko ajan liian hidas, en saa tarpeeksi aikaiseksi ja aika ajaa mun ohi - epäterveet ihmissuhteet - paineet aivan kaikesta - sosiaalinen ahdistus - addiktio paskan sisällön kuluttamiseen omien aivojen hiljentämiseksi - oma päänsisäinen valitus ja huono asenne Mitä opin? - opin vähän paremmin pyytämään anteeksi ja myöntämään virheitäni - opin sadannen kerran, että itsestään on vaan pakko opetella ajattelemaan hyvää ja pitämään huolta - opin hengittämään syvään sen sijaan, että antaisin tunteen viedä huolel mukanaan - opin uudenlaista järjestelmällisyyttä ja tavoitteellisuutta Entä millainen ois mun ideaali 2021? Listasin 10 eri kategorian alle kaikkiin muutamia asioita, jotka tekis mun vuodesta upeimman mahdollisen. Ne oli niin henkilökohtasia, etten jaa niitä nyt tässä, mutta tässä olis ne kategoriat: Henkilökohtainen elämä ja perhe Työ, opiskelut, ura Omaisuus Rentoutuminen, harrastukset, luovuus Ystävät ja yhteisö Terveys Älyllinen kehitys Emotionaalisuus ja hengellisyys Talous Bucket list

Sitten valitsin niistä tulevan vuoden asioista 5 isointa tai tässä hetkessä kutkuttavinta asiaa, hassua kyllä tällaiset valikoitui kaikista mahdollisista tähtäimistä: 1. Olen iloinen ja tuon hyvää vibaa kaikkialle ympäristööni. Pelkään, että jatkuvassa stressitilassani vaikutan myös muiden oloon negatiivisesti, ja suurin tavoitteeni onkin löytää takaisin iloiseen ja energiseen minuun, joka tuo hyvää mieltä muillekin. Periaatteessa kaikki alatavoitteet johtaa lopulta tähän... 2. Oma työhuone luoville töille. Toimitila on ja koti on, mutta haluaisin pyhittää jonkun paikan pelkästään luovalle työlle, jonkun johon voin jättää askartelut levälleen ja palata suoraan siihen, mihin jäin. 3. Reissupaku valmistuu ja päästään matkaan! Reissupaku tarkoittaa mulle yhteistä aikaa tärkeän ihmisen kanssa, ja luontoa, valokuvaamista sekä rentoutumista. Vähän myös jännitystä ja seikkailua. 4. Firma kehittyy ja kukoistaa Janoan kehitystä niin henkilökohtaisessa elämässäni kuin yrityksellenikin, ja parhaiten kasvan firmani kanssa yhdessä. Haluan olla joka päivä parempi, ja tuoda joka päivä jotain hyvää työpöydälle. 5. Asuntoon säästäminen Ihanasta nykyisestä kodistani huolimatta kaipaan yksityisyyttä ja vähän enemmän tilaa - kämppä on siis aina kiikarissaja säästötavoitteet korkeat. Sitten tein näistä taulukon, jossa kysyin itseltäni samat kysymykset koskien jokaista edellä luettelemaani juttua: Miksi haluan tätä? Kuka mun pitäis olla saadakseni tän? Mistä mun pitäis luopua? Mille pitäis sanoa joo? Kun tulee vaikeeta, miten pysyn tässä kiinni? Miksi ansaitsen tämän? Esimerkiksi: 1. Olen iloinen ja tuon hyvää vibaa kaikkialle ympäristööni Miksi haluan tätä? Kaikki mun kanssa hengaavat voivat paremmin, kun mä voin paremmin. Oon sen oppinut viime vuonna jälleen kantapään kautta. Jos en pidä itsestäni huolta, mä aiheutan sekä huolta, että paskaa fiilistä muille ja levitän stressiä eteenpäin. Haluan parantaa ympäristöäni, en huonontaa sitä. Kuka mun pitäis olla saadakseni tän? Itsestään huolta pitävä positiivisesti ajatteleva henkilö. Mistä mun pitäis luopua? Itsesäälistä, uhrimentaliteetista, mutta myös jatkuvasta itseni ruoskimisesta ja sättimisestä. Mille pitäis sanoa joo? Haasteille, epämukaville asioille. Rentoutumiselle. Kun tulee vaikeeta, miten pysyn tässä kiinni? Hengitän, syön ja meen nukkumaan. Pyydän anteeksi. Otan vapaapäivän mielummin heti kun stressin oireita ilmenee. Miksi ansaitsen tämän? Kaikki ansaitsevat voida hyvin, minäkin.

Sit kun tavoitteet on ylhäällä ja inspiraatio on huipussaan, niin miten varmistan, että mä kans tavottelen näitä juttuja sit koko vuoden enkä vaan pari viikkoa? Mun pitää muuttaa hyvin pieniä asioita. Ensin mun pitää muuttaa käsitykseni itsestäni: jos mä haluan olla itsestäni huolta pitävä positiivinen ja iloinen henkilö, mun pitää saada itseni uskomaan se stoori. Mä voin alottaa vaikka sillä kylmällä suihkulla. Jos otan joka aamu kylmän suihkun, mä oon yhtäkkiä "se ihminen, joka menee epämukavuusalueelle" ja jos petaan joka aamu sängyn, oon yhtäkkiä "se ihminen, jolla on loistava elämänhallinta". Jos soitan puhelun harjoittelematta sitä ensin sata kertaa mielessäni, oon "se spontaani ja rohkea tyyppi". Pikkuhiljaa (tai nopeastikin) käsitys omasta itsestä kehittyy parempaan suuntaan, ja sit alan toimimaan isommissakin jutuissa Toinen juttu, jota oon nyt kuluneella viikolla ottanut haltuun, on minuutin sääntö. Jos joku asia (tiskin tiskaaminen, sotkun pyyhkiminen, kirjan laittaminen takas kirjahyllyyn) vie alle minuutin, teen sen heti. Mikään myöhäisempi hetki ei tuu olee yhtään sen parempi, eikä alle minuutin vievä tehtävä vaikuta kiireiseenkään aikatauluun oikeesti yhtään. Paitsi että paikat pysyy siistinä, käsitys itsestä muuttuu tämänkin myötä! Best. Nojoo, mahtipontisin aikein uuteen vuoteen!
89 katselukertaa0 kommenttia